Weetjes

 

Radio Wim Mees ontstond op 5 februari 2010, na heel wat gezellige babbels met Robby, van De Vlaamse Top 15 (nu www.devlaamsesuper15.be).
We spraken veel over de Vlaamse muziek in het bijzonder en over hoeveel van die muziek wij wel in ons bezit hadden.
Het was Robby die ons op het idee bracht om met een internetradio, ondersteund door veel aandacht voor het Vlaamse lied, te starten.
Wim Mees alias Wim De Mezel begon met radio toen hij 18 lentes telde en was op elk radiostation welkom, niet alleen voor zijn aangename stem, maar ook voor zijn muziekkeuze en zijn stijl van aanpakken.

In het begin was Radio Wim Mees totaal gewijd aan dit Vlaamse lied, maar echter na een tijd, merkten we op dat meestal dezelfde artiesten gedraaid werden en zijn we geleidelijk aan ook Hollandse en Belgische anderstalige muziek beginnen programmeren. Op dit moment is de slogan van de radio nog steeds "Vlaamser kan niet", omdat we nog heel wat nederlandstalige produkties blijven steunen en spelen. Artiesten die bij nationale of landelijke radio's geen kansen krijgen, kon je steeds bij ons horen. Maar nu hoorde je ook andere mooie muziek erbij, zoals daar zijn : instrumentaal, oudere internationale hits, hedendaagse hits of tips en de klassiekers.

Radio Wim Mees was moeilijk in één vakje onder te brengen, we waren geen familieradio, geen popzender, geen hitzender, we waren gewoon origineel.
Deze radio was zeker geen non-stop radio, met programma's van o.a. Rudolf Stevens (Muziekdoos), Peter Driekamp (The Golden Flashback Show), Ron Devolder (Platen van op zolder), Dré Rogers (Koffietafel) en hitparades zoals Star Country, Mega 40 en 30, De Vlaamse Super 15, Oranje Top 30, was de radio echt niet meer te missen voor de luisteraar.
De radio pakte ook elk jaar uit met een heuse livedag, waar een 20-tal Vlaamse en Nederlandse artiesten op interview kwamen en een paar liedjes LIVE brachten.